- Nowy
Kremowany miód wielokwiatowy 2024 z polskiej rodzinnej pasieki
Miód wielokwiatowy z maja 2024 kremowany o wyrazistym kwiatowym, słodkim smaku i aromacie. Smak miodu wielokwiatowego może się różnić w zależności od pory zbiorów oraz kwiatów kwitnących w danej okolicy.
Po procesie kremowania konsystencja miodu kremowanego jest smarowna (jak masło) bez wyczuwalnych grudek, a kolor miodu jest jasnokremowy.
Przechowuj miód w ciemnym i chłodnym miejscu ponieważ, trzymany w temperaturze pokojowej, po pewnym czasie, w miarę przechowywania rozdziela się zwykle na dwie warstwy: górną - płynną i dolną skrystalizowaną. Nie ma to jednak żadnego wpływu na właściwości kremowego miodu wielokwiatowego.
lub płatność za pobraniem
w tym wysyłka za pobraniem, do paczkomatów i odbiór osobisty
jeśli zmienisz zdanie
Miód wielokwiatowy kremowany z maja 2024 o wyrazistym kwiatowym, słodkim smaku i aromacie. Smak miodu wielokwiatowego może się różnić w zależności od pory zbiorów oraz kwiatów kwitnących w danej okolicy.
Po procesie kremowania konsystencja miodu kremowanego jest smarowna (jak masło) bez wyczuwalnych grudek, a kolor miodu jest jasnokremowy.
Powstawanie pianki na górnej warstwie miodu jest naturalnym procesem i nie wpływa na jego jakość ani właściwości kremowego miodu wielokwiatowego.
Przechowuj miód w ciemnym i chłodnym miejscu ponieważ, trzymany w temperaturze pokojowej, po pewnym czasie, w miarę przechowywania rozdziela się zwykle na dwie warstwy: górną - płynną i dolną lekko skrystalizowaną. Nie ma to jednak żadnego wpływu na właściwości kremowego miodu wielokwiatowego.
Mimo, iż występuje pod jedną nazwą tak naprawdę stanowi całą grupę miodów. Kolor i właściwości miodu wielokwiatowego zależne są od rodzaju kwiatów, z których dany miód pochodzi oraz pory roku kiedy był zbierany. Miody wiosenne, jasne i delikatne z reguły są łagodniejsze w smaku. Bardziej aromatyczne i ciemniejsze są miody środka lata, a to za sprawą dodatku lipy i facelii. Najbardziej wyraziste w smaku są natomiast miody późnego lata z dodatkiem gryki i słonecznika.
Miód wielokwiatowy może się różnić kolorem i smakiem w zależności od pożytków występujących w okolicy pasieki.
Pod względem składu chemicznego miody wielokwiatowe cechuje duża różnorodność - wiosenne mają dużą zawartość cukrów prostych, natomiast letnie są bogatsze w enzymy, biopierwiastki i substancje o działaniu przeciwbakteryjnym. W miodzie wielokwiatowym znajdziemy wiele witamin (A, PP, C, B12, B6 i B2) i minerałów (żelazo, magnez, fosfor, potas, molibden, wapń).
Miód wielokwiatowy to produkt naturalny wytwarzany przez pszczoły z nektaru kwiatów różnych roślin.
Zobacz także
Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:
Miód akacjowy z polskiej...
- Nowy
- Obecnie brak na stanie. Zapraszamy do kontaktu z obsługą sklepu.
4 innych produktów w tej samej kategorii:
Pyłek kwiatowy 2023
- Obecnie brak na stanie. Zapraszamy do kontaktu z obsługą sklepu.
Pierzga pszczela z polskiej...
- Obecnie brak na stanie. Zapraszamy do kontaktu z obsługą sklepu.
Miód akacjowy z polskiej...
- Nowy
- Obecnie brak na stanie. Zapraszamy do kontaktu z obsługą sklepu.