Bezpieczne płatności elektroniczne

lub płatność za pobraniem

Szeroki wybór form wysyłki

w tym wysyłka za pobraniem, do paczkomatów i odbiór osobisty

30 dni na zwrot

jeśli zmienisz zdanie

  • Obecnie brak na stanie. Zapraszamy do kontaktu z obsługą sklepu.
Miód wielokwiatowy kremowany z polskiej rodzinnej pasieki najlepszy miód Wieliczka Kraków
search
  • Miód wielokwiatowy kremowany z polskiej rodzinnej pasieki najlepszy miód Wieliczka Kraków

Kremowany miód wielokwiatowy z polskiej rodzinnej pasieki

49,99 zł
Brutto

Miód wielokwiatowy kremowany o wyrazistym kwiatowym, słodkim smaku i aromacie. Smak miodu wielokwiatowego może się różnić w zależności od pory zbiorów oraz kwiatów kwitnących w danej okolicy.

Po procesie kremowania konsystencja miodu kremowanego jest smarowna (jak masło) bez wyczuwalnych grudek, a kolor miodu jest jasnokremowy. 

Przechowuj miód w ciemnym i chłodnym miejscu ponieważ, trzymany w temperaturze pokojowej, po pewnym czasie, w miarę przechowywania rozdziela się zwykle na dwie warstwy: górną - płynną i dolną skrystalizowaną. Nie ma to jednak żadnego wpływu na właściwości kremowego miodu wielokwiatowego.

Ilość
Obecnie brak na stanie. Zapraszamy do kontaktu z obsługą sklepu.

  Bezpieczne płatności elektroniczne

lub płatność za pobraniem

  Szeroki wybór form wysyłki

w tym wysyłka za pobraniem, do paczkomatów i odbiór osobisty

  30 dni na zwrot

jeśli zmienisz zdanie

Miód wielokwiatowy o wyrazistym kwiatowym, słodkim smaku i aromacie. Smak miodu wielokwiatowego może się różnić w zależności od pory zbiorów oraz kwiatów kwitnących w danej okolicy.

Po procesie kremowania konsystencja miodu kremowanego jest smarowna (jak masło) bez wyczuwalnych grudek, a kolor miodu jest jasnokremowy.

Powstawanie pianki na górnej warstwie miodu jest naturalnym procesem i nie wpływa na jego jakość ani właściwości kremowego miodu wielokwiatowego.

Przechowuj miód w ciemnym i chłodnym miejscu ponieważ, trzymany w temperaturze pokojowej, po pewnym czasie, w miarę przechowywania rozdziela się zwykle na dwie warstwy: górną - płynną i dolną skrystalizowaną. Nie ma to jednak żadnego wpływu na właściwości kremowego miodu wielokwiatowego.

Mimo, iż występuje pod jedną nazwą tak naprawdę stanowi całą grupę miodów. Kolor i właściwości miodu wielokwiatowego zależne są od rodzaju kwiatów, z których dany miód pochodzi oraz pory roku kiedy był zbierany. Miody wiosenne,  jasne i delikatne z reguły są łagodniejsze w smaku. Bardziej aromatyczne i ciemniejsze są miody środka lata, a to za sprawą dodatku lipy i facelii. Najbardziej wyraziste w smaku są natomiast  miody późnego lata z dodatkiem gryki i słonecznika.

Miód wielokwiatowy może się różnić kolorem i smakiem w zależności od pożytków występujących w okolicy pasieki.

Pod względem składu chemicznego miody wielokwiatowe cechuje duża różnorodność - wiosenne mają dużą zawartość cukrów prostych, natomiast letnie są bogatsze w enzymy, biopierwiastki i substancje o działaniu przeciwbakteryjnym. W miodzie wielokwiatowym znajdziemy wiele witamin (A, PP, C, B12, B6 i B2) i minerałów (żelazo, magnez, fosfor, potas, molibden, wapń). 

Miód wielokwiatowy to produkt naturalny wytwarzany przez pszczoły z nektaru kwiatów różnych roślin.

miodwielokwiatowykremowany

Zobacz także